Inici

Biografia

Arqueologia

 - Las pedras gravades d'Ica

 - Arqueología precolombina

Articles

 - Poemas

 - Contes

 - Contes eròtics

 - Cròniques

 - Critiques de cine i concerts

 - Montanyisme

 - Conferencias

Llibres i expedicions

 - Històries novelades

 - Tainos

 - Expedició Alfa 1994

 - La verdad sobre las piedras de Ica

 - Futur 93

 - La mes petita (1996)

 - Expedición Nido

Radio i entrevistes

Video

Álbums de fotos

Contacte

 

 

        

 

Cròniques

 

    El meu primer "Vivac"


Va esser un 7 de Setembre de1997, final d’un estiu no molt calorós. El pare escull el numero 7 sempre que pot dons es un numero de bona astrugància .

Em va carregar em una motxilla així de gran ,encara que no posava molt. I duia el meu sac de dormir uns cordills , que ell va dir que eren unes bagues d’escalar,
una gorra, I hem sembla que hi havien mes coses que ara no me’n recordo.

Tot el rato que preparàvem les motxilles el pare suava molt , dons idea -”Ai que es fa tard...”

Vem carregar el cotxe i varem sortir pitant caq a la muntanya del Montcau , que es una muntanya enorme la mes gran I alta de la comarca. Vem passar per la font freda ,sense parar I apa muntanya amunt fins una casa de pagès que es diu Can Ginebreda. Aquí el pare va veure que les últimes pluges havien fet malbé el camí I va dir -”Prou de cotxe Montserrat , ara anirem a pota.”

I varem caminar molt I molt ... I jo carregada com un ruc amb la motxilla. Ah! I el camí tot el rato feia pujada I el pare sempre deien lo mateix -”Camina rapit Montserrat que sens farà fosc I no ens hi veurem per muntar el vivac” I jo corria com un llamp camí amunt ... fins que vaig dir -”Pare, estic cansada, no puc mes “ I ell em va agafar la motxilla. Encara vem caminar una estona , fins que va dir -”Ull Montserrrat que ara deixarem el camí I anirem per dintre el bosc. El lloc que dormirem no es molt lluny”

I allà no I havia camí ni res I les herbes penjaven I el para va deixar les motxilles I vi anar a fer una exploració tot sol buscant l’arbre que volia al seu entorn fer el vivac. Anda i jo tota sola en el bosc ... Va venir de seguida tot esgarrinxat I em sang per les cames.
-Montserrat el bon arbre era molt vell es va morir I una ventade la ha endarrocat.Acamparem per aqui.

Va trobar un planet I deseguit va treure els lots dons era molt molt de nit. Jo en ting un de groc molt maco que me el va deixar la Rosada I ell entrenia un que el duia el front.

Em el gros basto que sempre porta el pare cuan fa excursions importants , va arrancar el esvarses perque no ens pungesim I bva treure algun roc.

Com tenia molta gana viag menjar molt agust I rapit una truita de papates I seva que va fer l’Anna I uns trços de fuet I xoriso I pa. Com diu que me portat molt be el pare va fer el mac I va sortir xolocate de la meva orella.

El sopar ja el feia molt tapada em la camiseta, a sobre el pijame I asobre una jaqueta I les cames a dintre el sac.

El pare tambe es va posar a dintre el sac I va començar a esplicarme coses dels estels, que aquella nit es veia molt be dons no hi habia cap nuvol. Ell anaba senyalant em la ma I dien.me noms. Jo deia si, si ... mes totes em semblavem igual de boniques.

Despues va venir lo mes maco de la nit el pare em va esplicar contes .-”Tots els que vulguis Montserrat “.

Lastime que despues del “ Pera I el llop”i el “Peix dór” em vaig a dormir.

Diu que per la nit em vaig despertar damanat a la meva mare., I un’altre vegade per fer pipi. Jo no em recordo de res.

El mati, feia un dia esplendit , amb sol , mes els sacs de dormir I les motxilles estabem mollades per la reçade.

El pare va esmorçar , mes jo vaix fer el mandre per dintre el sac. -”Va preciosa aixecat “ I jo faig veure que no el sento.-”Va Montserrat que es per avui...” Be per fi em llevo I el pare majuda a fer de nou la motxilla.

Hare em sol veiem ahont em fet aquest vivac. Es una petita esplanadeta ,molt tupida de fanal , que esta molt alt. A la nostre esquena I teniem un marge que ens protegia del vent I veiem que es molt bonic dosn es ple d’eura. Entre el fanal I han matas de ferigola , que el pare em diu que es molt alta, la mes alta que ha vist mai.Tambe I han groses mata de romani I un abret que te boles vermelles , que el pare diu que son cireres de pasto I que son molt bones ell es menja totes les vermelles que diu que son molt bones . Jo ni una ,uix quin fastic.

Llastima que cuan s’acababa l’excursio ja aprop del cotxe he vadat I e pussat el peu dintre el fang I me quedat em tote la bambe plena de fang.El pera no se ha enfadat molt I me l’ha nateixat em herves.

Em arrivat a casa hi he esplicat a la Rosada I a les meves germanes Eva I Anna el meu primer vivac.

 

 

www.kimmititieri.com - Copyright © - Diseny Web