Inici

Biografia

Arqueologia

 - Las pedras gravades d'Ica

 - Arqueología precolombina

Articles

 - Poemas

 - Contes

 - Contes eròtics

 - Cròniques

 - Critiques de cine i concerts

 - Montanyisme

 - Conferencias

Llibres i expedicions

 - Històries novelades

 - Tainos

 - Expedició Alfa 1994

 - La verdad sobre las piedras de Ica

 - Futur 93

 - La mes petita (1996)

 - Expedición Nido

Radio i entrevistes

Video

Álbums de fotos

Contacte

 

 

        

 

Cròniques

 

    La meva primera excursió


UN MATI DE FINAL DE TARDOR D’UN DIUMENGE VAIG DIR-LI AL PARE :

--PAPA PERQUE NO ANEM A LA “FONT FREDA” AMB LA NINA?

--MONTSERRAT, NO VEUS QUE LA NINA NO SAP ANAR AMB COTXE I TINDRIEM QUE SORTIR DE CASA A PEU FINS LA “FONT FREDA” I AIXO ES UNA EXCURSIO MASSA LLARGA PER A TU PENSA QUE SOLS TENS QUATRE ANYS ...

--PAPA, JO JA SOC UNA MICA GRAN I NO ET PREOCUPIS QUE PUC FER AQUESTA EXCURSIÓ, AIXI LA NINA PODRA MENJAR HERBES DE LA MONTANYA QUE LI AGRADEN MOLT...

--BE DONCS ENDAVANT.

DE CASA MEVA A LA “FONT FREDA” HI HA MOLT TROS ES MOLT I MOLT LLUNY, ADEMES SEMPRE FA PUJADA , CASI SEMPRE.

EL MATI ES MOLT FRED I EL PARE EM FA CORDAR LA CREMALLERA DEL ANORAC FINS A DALT. LA NINA ES UNA MARRANA DONCS JA HA FET SIS O SET PIPIS I DUES CACAS, EL PARE DIU QUE ES PERQUE ESTA NERVIOSA, SI NERVIOSA PERO MARRANA.

QUAN JA HEM ATRAVESSAT TOT EL POBLE DE GELIDA I ENTREM AL BOSC LA DESLLIGUEM I VEIM COM CORRE FELIÇ PER EL BOSC.

ANEM PER EL MEU CAMI I JO VAIG DAVANT FENT DE GUIA.

--PAPA, MIRA “MORRO , MORRO”(AIXO ES LA PARAULA CLAU QUE DIEM QUAN VEIM SENYALS DE PORCS SENGLAS QUE AMB ELS SEUS UIALS I MORRO GRATEN LA TERRA BUSCANT ARRELS O BOLETS PER MENJAR.

UI, ALS BOSCOS DE GELIDA I HAN MOLTS PORCS SENGLAS , EL DARRER DIUMENGE VEM QUE TORNAR CAP A CASA DONCS HI HABIA UNA BATUDA DE MES DE QUARANTA CAÇADORS I ERA MOLT PERILLOS ESTAR-HI, DONCS ENS ARRIESCABEM A QUEENS TIRESIN UN TRET AL CUL.
BE QUAN PASSABEM PER UN RATO DE SOL EL PARE M’ABAIXA LA CREMALLERA DEL ANORAC I QUAN PASSABEM PER L’OMBRA APA CREMELLERA AMUNT.

EN LA PEDRA QUE EN DIEM DE LA “MONTSERRAT” I QUE SEMBLA UNA TAULA, ENS HEM PARTIT UNA POMA AMB EL PARE I HEM BEGUT AIGUA .

EL PARE TE UN GANIVET “MAGIC” QUE LI SURTEN D’ELL UN PILOT DE COSES , GANIVETS PETIT , GRANS MITJANS , TIRABUSONS, AGULLES DE COSIR SACS, GANXOS PER TREURA AMS ALS PEIXOS, UN PUNÇO, UNES PINCES , UN ESCURADENTS, AH! I UNES TISORES! I CENT COSES MES ...


QUAN HEM ARRIVAT A LA FONT HEM COMPROBAT QUE CADA DIA RAJA MENYS I PER OMPLIR LA NOSTRE PETITA BOTELLA D’AIGUA HEM TINGUT QUE ESPERAR-NOS UNA BONA ESTONA I EL PARE M’HA EXPLICAT UN CONTE MOLT MACO D’UN PEIX D’OR QUE UN DIA I HABIA EN AQUETS TORRENT. QUANT SORTIM DE LA FONT , SEMPRE LI FAIG UNE TRAMPA AL PARE, DONCS PASSO PER UN ALTRE CAMI MES DRET I PLE DE PEDRES I ARRIVO AL CAMI GRAN AVANS QUE ELL.

QUAN JA ACABABEM EL CAMI DEL BOSC I HE BADAT I HE CAIGUT SORT QUE EL PARE EM DUIA DE LA MA I NO HE CAIGUT TOTA JO A TERRA , AMB TOT M’HE ARRENCAT UNA MICA DE PELL DEL GENOLL I HE PLORAT . EL PARE M’HA POSSAT SALIVA I ENCARA PICABA MES I JO PLORABA MENTRES ELL DEIA
-- QUANT PICA CURA MONTSERRAT . SI PERO AL LA QUE LI PICABA ERA A MI, PER AIXO PLORABA.

HEM CAMINAT MES DE TRES HORES I JO NO M’HE CANSAT . EL PARE UNA MICA I LA NINA NO HO SE.

EL PARE DIU QUE AQUESTA HA SIGUT LA MEVA PRIMERA EXCURSIO IMPORTANT DE LA MEVA VIDA I QUE SI DEU VOL EN FAREM MOLTES I MOLTES MES.

GELIDA 30 DE NOVEMBRE DE 1997.--

 

 

www.kimmititieri.com - Copyright © - Diseny Web