Inici

Biografia

Arqueologia

 - Las pedras gravades d'Ica

 - Arqueología precolombina

Articles

 - Poemas

 - Contes

 - Contes eròtics

 - Cròniques

 - Critiques de cine i concerts

 - Montanyisme

 - Conferencias

Llibres i expedicions

 - Històries novelades

 - Tainos

 - Expedició Alfa 1994

 - La verdad sobre las piedras de Ica

 - Futur 93

 - La mes petita (1996)

 - Expedición Nido

Radio i entrevistes

Video

Álbums de fotos

Contacte

 

 

        

 

Cròniques

 

    El Restaurant del Miguelon


     ... va néixer, com tots els guayas, d’una panxa abundant i morena de la serva mare. Fill col•locat entre mig d’una dotzena de germans. La “mamacita” a la casa i el pare treballant amunt i avall i els crios creixent alegres i contents.

 

     A la mili aprenen a conduir i al llicenciar-se entra de xofer en una agencia d “Fletes”. Està enamorat de la Diana i aquest amor li dona l’empenta per decidir-se a ser empresari del seus “fletes”. Comença a venir els fills en una casa que no li falta res i està sempre amb la porta oberta als amics i les finestres a l’alegria. En Miguelon es creu un petit Onasis i compra el senyor camió. – Bé, si jo estic aturat, el segon camió treballa per a mi.

 

     Aquest es el raonament que es fa en Miguelón. Mes el “zambo” que li porta el camió no es llevarà mai a les tres de la matinada com feia ell, per lo que els beneficis no son tant com ell es pensa. – Bé si poso un altre xofer en el meu camió, jo podré pensar mes en el negoci i seguir incrementant la flota. El estar alternant amb els clients l’aparta un xic de la família i el porta cada vegada mes a l’alcohol i prostitutes... quan se n’adona està arruïnat i el persegueixen els creedors. Som l’any 87 i tot just a Bahía Caraquez comença a sonar com un lloc vacacional. Ell fuig a la Bahia desde on a deixat tot el merder Guayaquil.

 

     Mes té por de que el trobin massa ràpid i travessa la Bahía i arriba a San Vicente. Una cabana i ell i els seus 10 fills comencen una nova vida. Ningú l’ajuda. Tothom queda impertorbable de que tingui 10 formoses criatures. – perquè els tenia. – diuen egoistament la majoria. Compra i ven taronges i algun altre fruit... mes no en té prou per cobrir les mínimes necessitats familiars. Entre en contacte amb un camperol que li ofereix una bona partida de taronges per 500 sucres (unes 80 ptes.). Cap dels coneguts de San Vicente li deixa aquesta ínfima quantitat.

 

     Segueix comprant i veuen el petit detall d’una a una peça. Al costat de la platja construeix amb les seves mans uns xeringuito... i comença a vendre begudes... fruita... i d’un bidó metàl•lic es construeix una barbacoa i la Diana atén als primers clients de peix i llagostins a la planxa...

 

     Així poc a poc comença el restaurant del Miguelon... Ara ja té un local ben gran mes una terrassa davant, a al Diana l’ajuden dues indies a la cuina i lo que es mes important per en Miguelon: sis fills van cada dia a una escola de pago a l’altre cantó de la Bahía.

FI.

 

 

www.kimmititieri.com - Copyright © - Diseny Web